Η «δημιουργική ασάφεια» κόστισε ακριβά

Είναι πλέον φανερό ότι όλη η παρελκυστική τακτική της ηγεσίας του σύριζα, η διπλή γλώσσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό, οι δεσμεύσεις έξω και οι τσάμπα μαγκιές μέσα, δεν αποσκοπούν στο να «πουληθεί» επικοινωνιακά η αναπόφευκτη άνευ όρων υποχώρηση στο εσωκομματικό ακροατήριο και στους ψηφοφόρους του, όπως βιάστηκαν να επιδοκιμάσουν όσοι πίστεψαν ότι ο σύριζα θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που προσδοκούν. Ο σύριζα προσπαθεί ακόμα να εξαπατήσει με βαλκανικά τερτίπια τους Ευρωπαίους εταίρους μας, όπως προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες. Εκείνους με υπαναχωρήσεις, «δημιουργικές ασάφειες» και δικολαβίστικα κόλπα πάνω στα υπογεγραμμένα κείμενα. Εμάς, διαστρέφοντας συνειδητά και οργανωμένα την πραγματικότητα για να την αποκρύψει.

Για τον λόγο αυτό και αγόρασε χρόνο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναβάλλει το απευκταίο αναπόφευκτο. Χρόνο που θα ξοδεύει χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, με αυτοσχεδιασμούς και με παιδαριώδη στρατηγήματα, ελπίζοντας ακόμη ότι θα γυρίσει ο καιρός και θα καταφέρει μια πολιτική λύση που θα τον διασώσει από την σύγκρουση με την πραγματικότητα. Και δεν είναι μόνο ότι αγόρασε αυτόν τον άχρηστο χρόνο ακριβά, ξοδεύοντας τις τελευταίες αντοχές της πραγματικής οικονομίας και το διεθνές πολιτικό κεφάλαιο της χώρας. Είναι και ότι εγκλωβίστηκε στην κουτοπόνηρη τακτική του. Με την χαρακτηριστική του περιφρόνηση στα συμφωνημένα και στους θεσμούς, προσδοκούσε ότι θα περνούσαμε άνετα αυτόν τον χρόνο καταχρώμενοι τα χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης που μας είχαν εμπιστευτεί. Το ότι οι εταίροι μας τα πήραν πίσω δεν ήταν μόνο μια συμβολική εξευτελιστική απόδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης. Ήταν και η απόδειξη ότι όντως η κυβέρνηση, με ανήκουστη επιπολαιότητα, είχε όντως σκοπό να βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Το ταμειακό αδιέξοδο που δεν μπόρεσε φυσικά να κρύψει, το αποδεικνύει.

Τώρα θα πληρώσουμε τον άχρηστο χρόνο που αγοράσαμε, ξοδεύοντας τα χρήματα που είχαμε για να λειτουργούν στοιχειωδώς τα νοσοκομεία, παρακρατώντας και το τελευταίο ευρώ που χρωστάει το κράτος στις επιχειρήσεις και ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού με όποιον ευφάνταστο τρόπο βρουν. Και κυρίως διακινδυνεύοντας μια χρεωκοπία. Πολλοί κάναμε το λάθος να νομίζουμε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για αυτά που θέλει να κάνει. Τελικά, είναι επικίνδυνη γιατί δεν ξέρει ούτε αυτό.

Posted in Άρθρα and tagged , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Σχόλια:

  • Facebook Page:

  • Εγγραφείτε:

    για παραλαβή νέων δημοσιεύσεων με e-mail

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.