Μια ερώτηση – μια απάντηση

Από διάλογο στο FB για το κλειστό επάγγελμα του Φαρμακείου. Μια ερώτηση (unedited) και μια απάντηση:

Φαρμακοποιός Μ.Λ.

«Ενα πραμα εγω θελω να ξέρω, αν και δεν πιστεύω οτι θα πάρω και σοβαρή απάντηση.

Το θέμα οπως βλέπω το έχετε μελετήσει καλά – το οτι διαστρεβλωνεται τα στοιχεια ωστε να σας βολεύουνε βέβαια και μάλιστα με μγάλη ευκολία λόγω της ειδικότητας σας το προσπερνω- γιατι όπως διάβασα αντιλαμβάνεσται ακόμα και την διαφορα στην απόφαση του Ε. Δικαστηρίου. Το γιατί έχεται ασχοληθεί τόσο δεν καταλαβαίνω , και τα κίνητρά σας επίσης. Είστε ενας άνθρωπος επιχειρηματίας όπως διατήνεστε και μάλιστα τρελά υπέρμαχος του νεοφιλελευθερισμού και το υεμπορίου. Αυτό σημαίνει οτι ό,τι κάνετε έχει σαν κίνητρο κάποια μορφή κέρδους γιατι ο χρόνος σας είναι χρήμα. Αρα ο λόγος που ασχολείστε με τέτοια προσήλωση με το φαρμακευτικό επάγγελμα και τα περι αυτού δρόμενα ποιός είναι? Αλτρουιστικά ? Εχω τις υποννοιες μου , αλλα μενει απο εσας να το ξεκαθαρίσετε . 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗς … Ο φαρμακο τρολ Μ.Λ.»

Αν και σοβαρές απαντήσεις οφείλονται μόνο σε σοβαρές ερωτήσεις, χρονιάρες μέρες που είναι, λέω να ξεπεράσω την σοβαρότητα της αναζήτησης χαμερπών κινήτρων στην δημόσια συζήτηση. Έχω, ξέρετε, μια αλλεργία στους περιορισμούς της ελευθερίας, και φυσικά και της οικονομικής ελευθερίας. Με ενοχλούν, όσο και η κακογουστιά, ο φανατισμός και η έλλειψη ορθολογισμού. Οι περιορισμοί της ελευθερίας με ενοχλούν στα φαρμακεία, στα ταξί, στους δικηγόρους, στους φορτηγατζήδες, στους ξεναγούς, ακόμα και στις βίζιτες. 

Έτσι, το δικαίωμα του συναδέλφου σας να ανοίξει όσα φαρμακεία θέλει, όπου θέλει, να τα έχει ανοιχτά όποτε θέλει και να πουλάει όσο θέλει και όπως θέλει, είναι για μένα πιο σημαντικό από το δικό σας προνόμιο να επιβιώνετε εις βάρος του, προστατευμένος από τον ανταγωνισμό. Το ίδιο και το δικό μου δικαίωμα να ανοίξω επώνυμη αλυσίδα φαρμακείων και να σας προσλάβω ως υπάλληλο όταν θα κλείσετε το δικό σας μαγαζί. Άσχετα αν δεν θα το ασκήσω ποτέ· έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.

Φυσικά, καλά το υποψιαστήκατε, έχω ταυτόχρονα και πολύ ιδιοτελή κίνητρα. Ενώ κάνω καλά τη δουλειά μου, χωρίς κανένα προνόμιο και καμιά διαπλοκή εδώ και δυο δεκαετίες, κινδυνέυω να κλείσω το δικό μου μαγαζί και πληρώνω πλέον δυσβάσταχτους φόρους, εξ’αιτίας, ανάμεσα σε άλλα των προνομίων σας. Των δικών σας και εκατομμυρίων άλλων συμπολιτών μου, που ο καθένας απολαμβάνει τα δικά του μικρά ή μεγάλα προνόμια, εθελοτυφλώντας στο ότι ταυτόχρονα πληρώνει ακριβά τα προνόμια των άλλων. Έτσι βγαίνουμε όλοι χαμένοι. 

Αν λοιπόν όλοι εσείς προτιμάτε να βουλιάξουμε όλοι μαζί με μια χρεωκοπημένη Βαλκανική Ελλαδίτσα, εγώ – όσο ακόμα μένω εδώ – θα έχω κάθε δικαίωμα να ξεμπροστιάζω τον ανορθολογισμό. Τον δικό σας, των δικηγόρων, των εμπόρων, των συναδέλφων μου μηχανικών, των πολιτικών, των αγροτών, των γιατρών, των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην αρχή το έκανα αλτρουϊστικά. Τώρα τελευταία ιδιοτελώς: πλήρωσα τα δίδακτρα του σχολείου του παιδιού μου σε ειδικές εισφορές και χαράτσια, μέρος των οποίων εισπράτετε κι εσείς. 

Χρόνια Πολλά,

ΓΦ

ΥΓ1: Δεν μπορώ ν’αντισταθώ στον πειρασμό να δημοσιεύσω το σχόλιό σας αυτό και την απάντησή μου στο blog μου. Είστε ευπρόσεκτος να σχολιάσετε και εκεί, θερμή παράκληση όμως, χωρίς κεφαλαία, αποσιωπητικά και θαυμαστικά.

ΥΓ2: Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και αυτο: http://gregoryfarmakis.posterous.com/44819095

 

 

Posted in Σχόλια. Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

12 Responses to Μια ερώτηση – μια απάντηση

 1. lolgreece says:

  Εμένα η κακή ορθογραφία με ανοχλεί πολύ περισσότερο από την κακογουστιά. Βέβαια στα social media όλοι την πατάμε αλλά νομίζω ο κανόνες πρέπει να είναι ο ίδιος τον οποίο ακολουθούμε και στα δημόσια ουρητήρια – πάνω από τρεις είναι μαλακία.

 2. lolgreece says:

  (Πάλι καλά που είπα τρεις γιατί το παραπάνω σχόλιό μου έχει δύο λάθη που βγάζουν μάτι)

 3. Sou says:

  Τα φάρμακα ως κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν πρόσβαση είναι διατιμημένα απ το κράτος κ αυτό ορίζει τις τιμές τους κ το περιθώριο κέρδους.Δε μπορεί να τα πουλάει ο καθένας όσο θέλει κ ούτε πρέπει.Σε όλα τα άλλα(υπηρεσίες,παραφάρμακα πχ υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός).Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε???Σκεφτείτε οτι σε προιόντα Σούπερ Μάρκετ που τόοοοσο ελεύθερη είναι η αγορά κ τόοοσο πολλά σε αρίθμό κ τόσοοοο μεγάλος ο ανταγωνισμός είμαστε η πιό ακριβή χώρα στην Ευρώπη.Στα φάρμακα αντιθέτως έχουμε τις πιό χαμηλές τιμές(επαναλαμβάνω πως τις ορίζει το κράτος) κ το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών είναι στον ευρωπαικό μέσο όρο.Επίσης έχουμε κ τα περισσότερα φαρμακεία κ πιό ομοιόμορφα κατανεμημένα εξυπηρετώντας κ το πιό απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

 4. Sou says:

  Έχετε γράψει κανένα άρθρο για τις συντεχνίες των σούπερ μάρκετ???Εκεί μάλιστα ορίζουν κ μόνα τους τις τιμές.Εμας μας κατηγορείτε για συντεχνία χωρίς να ορίζουμε εμείς τις τιμές!!!

 5. Marios P. says:

  Κάτσε ρε φίλε γιατί μας τα λες μπερδεμένα. Υποθέτω ότι δεν είσαι φαρμακοποιός παρά το επώνυμό σου. Γιατί λοιπόν να μπορείς εσύ να ανοίξεις αλυσίδα φαρμακείων; Αν το κάνεις ο μοναδικός σου σκοπός θα είναι το κέρδος γιατί δεν θα σε ενδιαφέρει η προσφορά στην κοινωνία ή στον άνθρωπο και για να βγάλεις όσο περισσότερα γίνεται μπορεί να μας πουλάς ό,τι να ‘ναι. Τα ίδια κάνουν και πολλοί φαρμακοποιοί αλλά αν τα αναλάβουν επιχειρηματίες θα χαθεί κάθε ελπίδα.Γενικά δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το παραμυθάκι της ελεύθερης αγοράς. Μου θυμίζει πολύ το νόμο της ζούγκλας. Μόνο που στη ζούγκλα τα αδύναμα ζώα που γίνονται θηράματα έχουν πολλούς τρόπους προστασίας, τρέχουν γρήγορα, καμουφλάρονται, ρίχνουν δηλητήριο κλπ. Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχουν ούτε αυτά και το χειρότερο είναι ότι δεν ξεκινάμε από την ίδια γραμμή αφετηρίας. Για παράδειγμα υπάρχουν στο Μαρούσι δύο πολύ μεγάλα εμπορικά που τα έχουν ανοίξει επιχειρηματίες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και αστείρευτο κεφάλαιο. Υπάρχει περίπτωση να τους ανταγωνιστώ εγώ; Πες πως θέλω να ανοίξω μαγαζί με ρούχα δίπλα στα εμπορικά κέντρα. Το μαγαζί μου είναι καταδικασμένο γιατί δεν έχω τέτοιο κεφάλαιο να με καλύπτει, θα πρέπει να φέρνω περιορισμένο αριθμό ρούχων γιατί δεν με παίρνει αλλιώς και δεν θα έχω εργοστάσια στην Κίνα για να παράγω φτηνά ρούχα. Αναγκαστικά λοιπόν θα φέρνω λίγα ρούχα και ακριβά για να καταφέρω να βγάλω κάποιο κέρδος. Θα κλείσω σε μια μέρα παρότι τα ρούχα μου θα είναι καλύτερης ποιότητας. Αν γίνει κάποιο θαύμα και με λυπηθεί ο Θεός και το μαγαζί μου πάει καλά και πάρει την πελατεία από τα εμπορικά, ο Λάτσης και ο κάθε Λάτσης θα βαλθεί να με κλείσει. Ή με νόμιμα μέσα όπως διαφημίσεις στην τηλεόραση που εγώ δεν θα έχω τα λεφτά να κάνω ή με παράνομα. Θα είμαι καταδικασμένος φίλε. Μπορεί να λες εσύ ότι κάνεις τη δουλειά σου χωρίς προνόμια και διαπλοκές αλλά θα είσαι η εξαίρεση. Στην ελεύθερη αγορά εξ’ ορισμού η κατάσταση είναι ο θάνατός σου η ζωή μου. Ο κάθε επιχειρηματίας δεν θέλει μόνο κέρδος, θέλει όσο πιο μεγάλο κέρδος γίνεται και αν γίνεται να κλείσουν οι άλλες επιχειρήσεις για να μείνει η δική του. Όποιος ζήσει έζησε. Γι’ αυτό η ελεύθερη αγορά συμφέρει μόνο τους ισχυρούς και κανέναν άλλον. Εντάξει να ανοίξουν τα επαγγέλματα γιατί και οι φαρμακοποιοί και πολλοί άλλοι είναι λαμόγια, αλλά όπως το πας εσύ θα πεθάνουμε όλοι εκτός από 5-10 άτομα.

 6. gouro says:

  Marie P…δε πα να έχεις μαγαζι ηλεκτρονικών και να έρθει η Media Markt δίπλα σου? Δε πα να φτιάχνεις έπιπλα στο χέρι και να σου ρθει το Ikea? Δε πα να σαι αγρότης και να οργώνεις με τα χέρια κ να ρθει σουπερ μαρκετ και να πουλάει τις πατάτες 10 λεπτά το κιλό? Εμένα τι με νοιάζει?? Άμα δε μπορείς να παράξεις ή θα κλείσεις ή θα γίνεις υπάλληλος ή συνεργάτης σε αυτές τις επιχειρήσεις. Που θα πουλάνε φτηνότερα. Μπορεί να είναι κακό για σένα αλλα καλό για μένα και όλους τους υπόλοιπους έλληνες.Και τα σουπερμαρκετ που αναφέρεις, ακόμα και με το στρεβλό ελληνικό ανταγωνισμό, πουλανε φτηνότερα απα τα οικογενειακά μπακάλικα που είχαμε. Με τη λογική σου θα ήμασταν ακόμα μια χώρα χωρίς σουπερμαρκετ προκειμενου να κρατήσουμε ανοιχτά ένα μπακάλικο σε κάθε γωνιά!Εγώ μπορεί να φτιάχνω πέταλα για άλογα και γραφομηχανές και να γουστάρω να συνεχίσω να το κάνω, μπορώ? Σε μια σύγχρονη χώρα δε μπορώ δυστυχώς.(ευτυχώς!)Το πρόβλημα δεν είναι τα δύο μεγαλα εμπορικά που άνοιξαν στο μαρούσι. Το πρόβλημα ειναι οτι δυστυχώς για σένα πλέον δε ζούμε στη δεκαετία του 60 κ 70 και δυστυχως για σένα(ευτυχώς για μένα) μπορώ να επιλέξω μεταξυ ελληνικής μάρκας, ξένης μάρκας, και εμπορικού.Και εμπορικό να μην υπήρχε και Λάτσης να μην υπήρχε, και μόνο εσύ να υπήρχες, πάλι θα τα παράγγελνα όλα από το ίντερνετ. Πάλι θα έκλεινες.Προσαρμόσου.Το οτι θέλεις εσυ να ανοίξεις μαγαζί δε σημαίνει οτι θα κλείσουμε όλα τα γειτονικά μαγαζιά δίπλα σου(εμπορικά ή μη) για να επιβιώσεις εσύ. Ούτε θα ανεχτούμε ένα κράτος να μας ορίζει 1 μαγαζί ανά πόλη προκειμένου να έχεις εσύ πελάτες. Εσύ στο κάτω κάτω θα απασχολήσεις 1-2 άτομα max αμα είσαι ατομική επιχείρηση, το κάθε εμπορικό 100-200. Στη τελική ποιός θα κάνει περισσότερο καλό στη τοπική κοινωνία?Όσο για τις τιμές των φαρμάκων μια σύγκριση τιμών με άλλες χώρες θα σε διαφώτιζε. Τέλος, δε δέχομαι κάποιος να βγάζει 19 να σπουδάζει φαρμακευτική και να πηγαίνει εξωτερικό να δουλεύει σε φαρμακείο γιατί κάποιοι στη χώρα μου επιλέγουν οι άδεια να πωλείται προς 200-300.000 ευρώ.

 7. mariosp678 says:

  Δεν με άφηνε να απαντήσω και γράφτηκα. Gouro λες Μπορεί να είναι κακό για σένα αλλα καλό για μένα και όλους τους υπόλοιπους έλληνες. – Σε γελάσανε. Εγώ είμαι οι υπόλοιποι Έλληνες. Αυτό είναι το πρόβλημα σ αυτή τη χώρα ότι όλοι ενδιαφερόμαστε μόνο για τον ευατό μας. Το είπες κι εσύ, δεν σε νοιάζει. Όταν όμως θα κλείνει η δική σου επιχείρηση θα σε νοιάξει αλλά θα είναι αργά. Ο λόγος που ο άλλος βγάζει 19 και πάει στο εξωτερικό να δουλέψει σε φαρμακείο δεν είναι μόνο ότι είναι ακριβές οι άδειες αλλά και ότι όλοι θέλουν να γίνουν γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι κλπ και στο τέλος έχουμε τόσους που δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε. Μην ξεχνάμε τη μεγαλομανία του Έλληνα. Υπάρχουν όμως χώρες που δεν έχουν παραδοθεί στην ελεύθερη αγορά άνευ όρων και οι οικονομίες τους πάνε πάρα πολύ καλά. Δεν ζω εγώ στο 60 και στο 70 αλλά εσύ γιατί αυτό που περιγράφεις είναι το 60 και το 70 της Αμερικής. Να σε ενημερώσω ότι αυτή η φούσκα ήδη έσκασε στα μούτρα μας. Έχει πια αποδειχθεί ότι η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να βρει σημείο ισορροπίας και δημιουργεί φούσκες που σκάνε. Μου θυμίζεις κάτι παλιούς κομμουνιστές που ενώ κατέρρεε ο υπαρκτός σοσιαλισμός κήρυτταν μετά μανίας ότι δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα. Καλό είναι να βγάλεις τις παρωπίδες.

 8. gouro says:

  Μα εννοέιται θα ενδιαφερθώ για το συμφερον μου! Αν δε το κάνω εγώ, τότε ποιός? Εσύ γιατί θα ήθελες να κλείσει ένα μαγαζί ή ένα εμπορικό που άνοιξε δίπλα σου? Το συμφέρον σου δε κοιτας? Και εγώ που θα μαι ένας από τους 200 που θα μείνω χωρίς δουλειά τι θα κάνω? Και εγω θα εμαι ο "υπόλοιπος έλληνας" και θα είναι αργά για μένα. Εξ αιτίας εσένα κ του ιδίου συμφέροντος σου.Ο λόγος που ένας βγαζει 19 ή 20 και αποζητά να γίνει δικηγορος ή φαρμακοποιός η ταξιτζης η φορτηγατζης ή ή ή, ας είναι προιόν μεγαλομανίας ας είναι και προιόν χαζομάρας. Αυτο που έχει σημασία είναι να μπορεί να το κάνει. Και αν ο αριθμός είναι ήδη μεγαλος (που ειναι, γιατί όντως είναι προιόν μεγαλομανίας του έλληνα) τότε ας το σκεφτεί δυο φορές πριν το κάνει. Και αν αποτύχει ας είναι κόστος προσωπικό του. Αλλά για το θεό, ας έχει μια ευκαιρία να το κάνει!Επίσης οταν λες χώρες που δεν έχουν παραδοθεί στην "ελεύθερη αγορά" σε ποιές ακριβώς αναφέρεσαι? Στη Κούβα, στη Β. Κορέα? Ακόμα και η Κίνα έχει φιλελευθεροποιήσει την οικονομία της. Εδώ και η Κόυβα ακουσον ακουσον προσφάτως άνοιξε κλειστά επαγγέλματα! Όσο για το παγκοσμιο επίπεδο δημιουργόυνται φουσκες ανοσσοροπίες κλπ κλπ αλλα αυτό ειναι πρόβλημα εποπτείας, μίγματος πολιτικής που πάντα εξελίσεται και ναι πρέπει να αλλάξει. Όπως εχει γίνει και στο παρελθον μετά από κάθε κρίση. Αλλος ο "καπιταλισμος" του 18ου αι άλλος του 19ου αλλος 20ου. Θελω να βγάλω τις παρωπίδες οπότε λέω να επιστρέψουμε όλοι στο κομμουνισμό που παντού απετυχε.Τέλος όσον αφορά την Ελλάδα είναι μάλλον άτοπο να λέμε οτι ευθύνεται η ελευθερη οικονομία…Ελλάδα και ελεύθερη οικονομία? Μόνο γέλιο βγάζει! Πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ πότε εφαρμόστηκε μια φιλελευθερη πολιτική στη χωρα μας! Μπορείς εσύ? Μεταρυθμίσεις που κάποιος θα θεωρούσε φιλελεύθερες πολεμήθηκαν όσο τίποτα άλλο εδω. Αυτά που πληρώνουμε τώρα δεν ειναι αποτελεσμα κάποιας φούσκας η κάποιας ανισσοροπιας η συνομωσίας αλλα τα αποτελέσματα άκρατου κ στυγνού… "σοσιαλισμού" ανεξέλεγκτων κρατικών δαπανών κ μιας ελίτ που διαχειριζότανε τα χρήματα που δίναμε όλοι εμείς με φόρους και δανεισμό. Τώρα που μας τελείωσε ο δανεισμός να συνεχίσω να πληρώνω και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμο(φόρους) προκειμένου κάποιοι να μη χάσουν τα προνόμοια τους?? Οχι φίλε θα προτιμήσω να κοιτάξω το συμφέρον μου η να τα δώσω σε φιλανθρωπία καλύτερα.

 9. Marios P. says:

  Είναι αστείο που νομίζεις ότι όταν κάποιος δεν συμφωνεί με την ελεύθερη αγορά χωρίς κανέναν περιορισμό υποστηρίζει τον κομμουνισμό. Μίλησα για ελεύθερη αγορά άνευ όρων και εννοούσα χώρες που διατηρούν τον κρατικό προστατευτισμό ή μάλλον ένα μείγμα των δύο. Ευρωπαϊκές χώρες και όχι την Κίνα ούτε την Κούβα. Δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει φιλελευθεροποιήσει την οικονομία της αλλά υπάρχουν και όρια. Τα άκρα δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Δεν είπα να κλείσει κανένα μαγαζί, είπα να μπορούν να δουλέψουν και άλλοι, όχι μόνο 5 άτομα που θέλεις εσύ. Είσαι σαφές ότι η κρίση στην Ελλάδα δημιουργήθηκε από πολλές αιτίες και όχι μόνο από τις κρατικές δαπάνες όπως είναι η εύκολη καραμέλα. Δεν ξέρω τι έδινες εσύ αλλά οι περισσότεροι δεν πλήρωναν φόρους, μόνο ζήταγαν από το κράτος. Υπήρχαν και ανεξέλεγκτες κρατικές δαπάνες φυσικά αλλά ούτε αυτές δημιούργησαν την κρίση ούτε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συρρικνωθεί απότομα ο ρόλος του κράτους. Αυτός ο ατομικισμός έχει καταστρέψει ήδη πολλές χώρες και πάει να καταστρέψει και τη δική μας. Εσύ κοιτάς το ατομικό σου συμφέρον αλλά εγώ κοιτάω το συμφέρον του συνόλου. Σύνολο είμαστε, αν το πάμε ο καθένας για τον εαυτό του θα φαγωθούμε και δεν θα επιβιώσει κανείς.

 10. gouro says:

  χαχα ε μα ετσι! Μονος σου το λες! "Να μπορουν να δουλέψουν και άλλοι!" Και γω αυτό θέλω! Από την άλλη βέβαια λες θέλεις και κρατικό παρεμβατισμό στην αγορά(κλειστά επαγγέλματα άρα περιορισμός στις καινούριες δουλειές) Τελικά τι θέλεις?Για μενα έλεύθερη αγορά έχει η Αμερική, η Αγγλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ινδία η Σουηδία κλπ χώρες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Μίγμα πολιτικης που εγραψα κ πριν. Συγνώμη αλλα δε κατάλαβα οτι εννούσαμε το ίδιο πράγμα οταν εσύ ο ίδιος έγραφες οτι "ελεύθερη αγορά είναι εξ ορισμού ο θανατός σου η ζωή μου", είναι "ζουγκλα" κλπ. Επειδή εσύ αναφερόσουν σε ακραίο παράδειγμα καπιταλισμού έτσι και γω αναφέρθηκα σε ακραίο αντιθετό του. Και επειδή το παρατραβήξαμε κ ούτε μπορώ να φανταστώ ποία είναι για σένα η πραγματική αιτία της ελληνικής κρίσης, θα σου πρότεινα αυτό. Κάνε λίγο αυτό που κατηγορείς, δοκίμασε να κοιτάξεις λίγο το συμφέρον σου(δες πόσοι είναι, για πιο λόγο και που πηγαίνουν οι φόροι σου) απέκτησε λίγο ατομικισμό (ατομική ευθύνη, τι κάνεις εσύ για το κράτος και τι υπηρεσίες δεχεσαι εσύ απ αυτό) και να είσαι σίγουρος οτι στο τέλος όχι δε θα φαγωθούμε αλλά θα γίνουμε ένα πολύ καλύτερο και έντιμο σύνολο. Και γω βλέπεις το συμφέρον του συνόλου κοιτάω.

 11. Marios P. says:

  Εγώ δεν καταλαβαίνω πως νομίζεις ότι κοιτάζοντας το ατομικό σου συμφέρον τελικά θα εξυπηρετηθεί του συνόλου. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο είναι εντελώς ουτοπικό και έχει αποδειχθεί πως δεν γίνεται. Δοκίμασε να δεις τι έχει γίνει σε μερικές από τις χώρες που αναφέρεις και θα το διαπιστώσεις.Επειδή όμως το παρατραβήξαμε θα το αφήσω κι εγώ εδώ. Καλή συνέχεια.

 12. μς says:

  Μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία γιατί σε ένα μη εμπορικό δρόμο σε μια γειτονιά των νοτίων προαστίων, πρέπει να λειτουργούν 3 φαρμακεία ? Την στιγμή που 7 λεπτά με τα πόδια βρίσκεται ένας πιο κεντρικός δρόμος με άλλα 4 φαρμακεία. Χρειάζεται πραγματικά κάποιος να έχει πρόσβαση σε 7 φαρμακεία ? Και πώς μπορεί να περιμένουν και οι 7 αυτοί άνθρωποι να βγάζουν αρκετά για να θρέφει ο καθένας την οικογένειά του. Εις βάρος ποιού γίνεται αυτό ? Και γιατί πρέπει ο κάθε φαρμακοποιός να ανοίγει το δικό του ιδιόκτητο φαρμακείο στο οποίο άμα χρειαστεί βοηθάει και η μαμά, η πεθερά κλπ που δεν έχουν πτυχείο φαρμακοποιού, και δεν πάει να δουλέψει υπάλληλος σε ένα άλλο φαρμακείο όπως κάνουμε οι πτυχιούχοι σε τόσα και τόσα επαγγέλματα. Λύστε μου παρακαλώ αυτή την απορία για να καταλάβω κι εγώ γιατί εδώ και 20 χρόνια είμαι υπάλληλος και δεν άνοιξα την δική μου επιχείρηση.

Σχόλια:

 • Facebook Page:

 • Εγγραφείτε:

  για παραλαβή νέων δημοσιεύσεων με e-mail

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.